Bewaaradvies

Noten en zuidvruchten zijn natuurproducten. Voor een versheid- en kwaliteitsgarantie dient u deze adviezen goed op te volgen. Zo kunt u langer van de versheid genieten.

Ongebrande en onbewerkte producten bewaren
Noten, zaden en pitten bevatten van nature veel (onverzadigde) olie. De ongebrande variant dient u daarom, goed afgesloten in bijvoorbeeld een plastic bewaardoosje, koel en donker (niet in de koelkast)te bewaren. Zo is de kans op het ranzig worden (het naar buiten treden van de olie) minimaal. U kunt de producten op deze manier tot een half jaar echt lekker houden.

Gebrande noten, pinda’s en mixen bewaren
Wij verpakken de producten in een plastic zakje met vershoudsticker, waardoor deze vers blijven. Er mag ten allen tijde geen lucht bij komen. Afgesloten in dit zakje blijven de gebrande noten ten minste 4 weken echt lekker. Hierna kunt u dit zelf beoordelen op smaak. Bederf is bijna onmogelijk, het kan hooguit zacht worden door te lang bewaren, maar dit levert absoluut geen gezondheidsgevaren op. Gebrande noten behoeven niet gekoeld bewaard te blijven.

Rijstcrackers bewaren
Wij verpakken de rijstcrackers in plastic zakjes, deze worden dicht geseald. Als u deze geopend heeft dan dient u ze luchtdicht te bewaren.

Gedroogde zuidvruchten bewaren
Deze bewaart u bij voorkeur gekoeld, goed afgesloten, maar niet in de koelkast want dan heeft u kans dat de zuidvruchten uitdrogen.

Chocolade producten
Bewaart u deze op een koele en donkere plaats, in ieder geval uit de warmte en de zon.

Bewaartemperatuur Wijn
Wijn kan het best liggend worden bewaard om de kurk niet te laten uitdrogen. Bewaar de flessen in een donkere en relatief koele omgeving waar de temperatuur niet schommelt. Het beste is een bewaartemperatuur tussen de 10 en 13°C, maar iets hoger of lager mag ook. Bij een te hoge of een te lage temperatuur zal de wijn zich minder goed ontwikkelen en nooit de complexiteit behalen die het onder de ideale temperaturen wel had behaald.
De bewaartemperatuur mag in geen enkel geval onder het vriespunt of boven de 25°C uitkomen.

Vragen? Neem contact op met onze klantenservice
info@hetnotenlaantje.nl
06 – 104 303 29

× Hoe kunnen wij u helpen?